Arhiv novic objavljenih v letu 2011




Novi EHO je tu!

Datum: 23. 12. 2011

Kot smo napovedali, je 2. številka časopisa EHO v praznični preobleki že na voljo v rubriki EHO Želimo vam prijetno branje!




Prihaja novi EHO

Datum: 21. 12. 2011

V teh predprazničnih dneh vas bo v nabiralniku in na spletni strani pričakala 2. številka našega časopisa EHO. V njem smo se lotili aktualnih tem in se vprašali, koliko je danes cenjena glasba. Zanimalo nas je, kako je Slovenija pripravljena na podaljšanje varstva sorodnih pravic s 50 na 70 let. Pogledali smo, katerih 200 slovenskih skladb je bilo do oktobra najbolj predvajanih na radijskih programih. Našli pa boste tudi navodila, kako in zakaj Zavodu IPF prijaviti prireditve, kjer se predvajajo fonogrami.

Želimo vam prijetno branje in lepe praznične dni! 




Skupščini začrtali delo za 2012

Datum: 14. 12. 2011

V Zavodu IPF smo 6. decembra izvedli seji skupščin. Obe, tako Skupščina izvajalcev kot Skupščina proizvajalcev fonogramov, sta potrdili novi način delitve. Iz dosedanjih dveh razredov pri vsaki od skupščin se bo pri izvajalcih povečalo število reparticijskih razredov, sprememba pa je uvedena s ciljem, da se delitev nadomestil še bolj približa dejanski uporabi posnete glasbe.

Skupščini sta potrdili tudi finančni načrt, in to veliko prej, kot v preteklih letih. Za nemoteno delovanje Zavoda IPF je namreč ključno, da je načrt sprejet še pred začetkom novega poslovnega leta. Le tako bo namreč mogoče sprotno in kvalitetno nadzorovati poslovanje. Prihodki bodo predvidoma znašali 3.405.000,00 evrov oziroma v primeru podeljenega dovoljenja za zbiranje nadomestil iz naslova privatnega in drugega lastnega reproduciranja 3.705.000,00. Največ, 1.700.000,00 evrov, nadomestil v imenu upravičencev načrtujemo zbrati v skupini malih uporabnikov. Za poslovno leto 2012, glede na dosedanje izkušnje, načrtovani razvoj in delni reorganizaciji z namenom racionalizacije ključnih poslovnih procesov, predvidevamo 1.217.000,00 stroškov.




Aktivno osveščanje o pomenu prijav prireditev

Datum: 30. 11. 2011

V Zavodu IPF smo zaželi s še aktivnejšim osveščanjem organizatorjev prireditev, na katerih se javno priobčujejo fonogrami: preprosteje povedano - če ste organizirali javni dogodek in ga popestrili s predvajanjem glasbe, ste dolžni imetnikom pravic plačati ustrezno nadomestilo za uporabo njihovih del.

Udeležujemo se raznih delavnic in navzočim predstavljamo delovanje in poslanstvo Zavoda IPF, pojasnimo tarife in jim razložimo postopek prijave prireditve. Udeležencem pokažemo in razložimo obrazce ter pojasnimo ugodnosti samoprijave.

Prav tako vabimo organizacije na predstavitve na sedež Zavoda IPF, kjer jih skušamo spodbuditi, da osvestijo svoje člane o prijavi prireditev. Aktivno smo se lotili priprave prenovljene komunikacijske strategije. Na spletni strani in v predstavitvenih gradivih bodo kmalu na voljo vse potrebne informacije, tako da bodo organizatorji celovito in izčrpno seznanjeni s pravicami in dolžnostmi ob organizaciji prireditve.

Več o prijavi prireditev lahko preberete tukaj.




Oglejte si in izvedite vse o ADMISSU

Datum: 23. 11. 2011

Ta teden smo za vas pripravili nove video vsebine. Tokrat se v video vodiču v posebnem zavihku IPF.TV sprehajamo po našem spletnem mestu ADMISS, ki ga mnogi izmed vas že uporabljate. Zagotovo se pogosto pojavijo vprašanja, na katera vam zdaj ponujamo nazorne odgovore. Želimo si, da bi vse možnosti, ki jih ponuja Admiss, uporabljali še pogosteje kot dosedaj.

Vabimo vas k ogledu!

Prav tako pa vas vabimo, da si ogledate arhivske posnetke naših prvih oddaj, ki jih prav tako najdete v zavihku IPF.TV.