Ali uporabnik vaših del spoštuje vaše pravice?

Datum: 29. 01. 2016

EDO je mobilna aplikacija, ki deluje na vašem pametnem telefonu. Z njo lahko preverite, ali ima lokal, frizerski salon ali drug poslovni prostor urejeno licenco za uporabo vaših glasbenih del. Brezplačno ga lahko prevzamete v spletnih trgovinah Google Play za Android in App Store za iOS.

Edo

 Za vaša plačila gre!

Glasba, ki jo ustvarjate, vzbuja prijetnejše razpoloženje, boljše počutje in prav je, da vam tisti, ki z njeno uporabo ustvarjajo prihodke, zanjo tudi plačajo. Uporabniki glasbe, ki javno predvajajo glasbo, so dolžni IPF-u plačati nadomestilo, ki vam ga v obliki honorarja vsako leto obračunamo in izplačamo. Bari, gostilne, trgovine, frizerski in kozmetični saloni, bencinske črpalke … predvajajo radijske programe, glasbo z interneta ali svoj izbor skladb, med katerimi so lahko tudi vaša dela. Zato je pomembno, da IPF evidentira vse uporabnike glasbe, saj vam bomo le tako lahko izplačali vsa vaša nadomestila. Pri tem nam lahko pomagate! 

EDO omogoča preverjanje uporabnikov glasbe

Brezplačna mobilna aplikacija EDO omogoča, da hitro in anonimno preverite, ali uporabnik glasbe, kjer npr. pijete kavo, plačuje nadomestilo za uporabo glasbe. Aplikacija bo samodejno zaznala vašo lokacijo in jo primerjala s podatki IPF-a o registriranih uporabnikih glasbe v okolici, kjer se nahajate. Če lokala ni na seznamu, gre zelo verjetno za subjekt, ki nima licencirane uporabe glasbe. Z nekaj kliki nato preprosto sporočite, kje se nahajate, in nam posredujete podatke o lokalu. Ostalo bodo opravile naše strokovne službe in poskrbele za spoštovanje vaših glasbenih pravic.

Naložite EDO brezplačno

EDO je brezplačno na voljo v spletnih trgovinah z aplikacijami:

Google play   AppStore

Zaslonska slika Edo  Zaslonska slika Edo