Ste prijavili na IPF vse svoje skladbe?

Datum: 07. 02. 2017

Ste preverili ali so že prijavljene vse skladbe, ustvarjene v letu 2016, na katerih ste sodelovali kot izvajalec oz. izvajalka ali pa ste proizvajalec fonograma. Ste prepričani, da ste prijavili vse skladbe starejšega datuma nastanka? Vse neprijavljene fonograme prijavite čim prej, saj jih bomo le tako lahko zajeli v obračun predvajanih skladb v letu 2016 in v končni poračun vseh skladb, ki so bile predvajane v letu 2011.

Rok za prijavo vseh neprijavljenih fonogramov je 31. marec 2017.


Skladbe prijavite na www.ipf.si

Obrazec za prijavo posnete izvedbe je na voljo na naši spletni strani in na našem spletnem portalu Admiss.

Kliknite na spodnji povezavi:

PRIJAVA IZVEDBE

SEZNAM NEPRIJAVLJENIH IZVEDB

Na podlagi rednega prijavljanja novih glasbenih posnetkov v IPF bazo tako z vašo pomočjo redno skrbimo, da so radijski programi sproti seznanjeni z vašim delom. IPF Ministrstvu za kulturo RS redno posreduje seznam prejetih prijav glasbenih posnetkov, prvič objavljenih v zadnjih dveh letih, ki ga ministrstvo objavlja na svoji spletni strani in tako pomaga k izpolnjevanju Zakona o medijih.


Zakaj je pomembno, da prijavite svoja glasbena dela?

Za obračun vaših nadomestil je nujno potrebna pravočasna in pravilna prijava posnete skladbe oz. fonograma, na kateri ste izvajalec ali proizvajalec fonograma. Naj vas nadomestila ne čakajo po nepotrebnem, zato v svojem ADMISS profilu pravočasno preverite ali so v IPF bazo prijavljenih izvedb vneseni vsi potrebni podatki o sodelujočih izvajalcih na izvedbah kakor tudi ali so pravilni vsi vaši osebni podatke, ki so nujni za nakazilo ter nemudoma sporočite vse eventualne aktualne spremembe na e-naslov: obracuni@ipf.si


Imajo vaše skladbe že oznake ISRC?

V digitalnem svetu vaše skladbe poslušajo po vsem svetu. Želite za njihovo uporabo prejemati nadomestila? Dvanajstmestna oznaka ISRC omogoča preprosto in pravilno ugotavljanje, katera skladba je bila kdaj in kje predvajana ter kdo so imetniki pravic na posnetku. IPF je nacionalna agencija za pridobitev kode ISRC. Več informacij in prijava skladb vas čaka tukaj.

 

ISRC


Potrebujete pomoč pri prijavi izvedb?

Za vsa vaša vprašanja smo vam na voljo v času uradnih ur na sedežu IPF-a, Argentinska ulica 17, Ljubljana, vsak delovni petek med 8. in 10. uro po predhodni najavi.

Za informacije smo na voljo tudi na telefonski številki: 01 52 72 932, ali po elektronski pošti: info@ipf.si.