Prijavite fonograme za glasbene nagrade Zlata piščal 2022

Datum: 31. 01. 2022

V društvu Zlata piščal bodo letos tradicionalno že osmič podelili edine slovenske glasbene nagrade, ki so strokovne in so zato svojstvena refleksija domače glasbene ustvarjalnosti v preteklem letu. V teh še vedno spremenjenih časih, ki nikakor niso naklonjeni kreativnemu sektorju, je toliko pomembnejše, da skupaj pošljemo signal o še vedno živi domači glasbeni sceni, ki dela, ustvarja, se trudi in čaka na svoje občinstvo v živo.

Vljudno vas vabimo, da v obrazec na povezavi vpišete podatke o vaših fonogramih (skladbe in/ali albumi) za ustvarjalno leto 2021* (več podrobnosti o pogojih in ustreznosti prijave vas čaka na koncu dokumenta). Vaše podatke pričakujejo do 25. 2. 2022.

 

Strokovna akademija Zlate piščali bo dela, ki morajo ustrezati spodaj navedenim kriterijem, pregledala in jih uvrstila v osnovni nabor, v prvem krogu bo nato z ocenjevanjem izbrala nominirance, v drugem pa zmagovalce.

Nagrade bodo tudi letos podelili v kategorijah:

  • Skladba leta
  • Izvajalec leta
  • Album leta
  • Novinec leta
  • Življenjsko delo

 

Vsi dosedanji nominiranci in prejemniki nagrad v vseh kategorijah so objavljeni na uradni spletni strani www.zlatapiscal.si. 

Zlate piščali bodo letos, po dveh izvedbah prek spleta, spet podelili v živo. Naša ustvarjalnost bolj kot kadarkoli potrebuje podporo, saj so prav področja glasbenega ustvarjanja in poustvarjanja, prireditvena industrija ter celotna panoga zaradi epidemije in vseh ukrepov med najbolj prizadetimi sektorji kulture in gospodarstva.

 

*POGOJI ZA PRIJAVO FONOGRAMOV ZA GLASBENE NAGRADE ZLATA PIŠČAL 2022

Upoštevane bodo prijave NOVIH ALBUMOV in FONOGRAMOV, ki so nastali med 1. 10. 2020 in 31. 12. 2021 IN so bili javno predvajani ali dani na voljo v letu 2021 v Republiki Sloveniji IN še niso bili med nominiranci ali prejemniki nagrade zlata piščal v preteklem letu

V kategorijo NOVINEC LETA uvrstimo glasbene izvajalce - soliste/ke, glasbene skupine in projekte, ki so s svojim delom naredili preboj v prepoznavnosti in glasbeni ustvarjalnosti IN do leta 2021 še niso bili širše priznani in uveljavljeni izvajalci IN še nikoli v preteklih letih niso bili nominirani za nagrado zlata piščal v tej kategoriji. 

V kategoriji za ŽIVLJENJSKO DELO upoštevamo predloge - glasbene izvajalce - soliste/ke, glasbene skupine in projekte, ki so s svojim delom in stvaritvami  v daljšem časovnem obdobju pomembno prispevali k oblikovanju glasbene in kulturne krajine v Sloveniji IN še niso prejeli nagrade zlata piščal za življenjsko delo. 

 

ROK ZA ODDAJO PRIJAV JE 25. 2. 2022.