Znani so nominiranci za nagrade zlata piščal 2022

Datum: 31. 03. 2022

Med skoraj 2000 predlogi je strokovna akademija izbrala glasbenike in glasbena dela, ki so v preteklem ustvarjalnem letu najbolj izstopali. Ti ostajajo v igri za osvojitev nagrad zlata piščal.

Strokovna akademija, sestavljena iz različnih strokovnjakov s področja glasbenega ustvarjanja in kreativne industrije, je izbrala nominirance v petih kategorijah, in sicer za skladbo leta, izvajalca leta, album leta in novinca leta, podeljena pa bo tudi nagrada za življenjsko delo.

Kandidati za nominirance so bili izbrani z javnim pozivom ustvarjalcem in založbam, ki so prijavili skoraj 2000 glasbenih del, nastalih v letu 2021.

O zmagovalcih bo odločala strokovna akademija, in sicer na podlagi ustaljenega sistema glasovanja v dveh krogih. V prvem krogu člani akademije s točkovanjem oblikujejo nabor petih nominirancev v posamezni kategoriji, v primeru enakega števila točk je lahko nominirancev tudi več. Prav v teh dneh poteka drugi krog glasovanja, ki bo določil zmagovalce v posameznih kategorijah.

Dobitniki glasbenih nagrad zlata piščal 2022 bodo razglašeni v četrtek, 12. maja, na podelitvi nagrad, ki bo letos po dveh koronskih spletnih podelitvah znova v živo.

Nominiranci za glasbene nagrade zlata piščal 2022 so:

Skladba leta
A sem ti povedal – Joker Out
Bits – Dan D

Prjatučki – MRFY
Še je dobro – Gušti
Umazane misli – Joker Out
Vukovi – Koala Voice
Zaljubila – MRFY

Izvajalec leta
Alo!Stari
Hamo & Tribute2Love
Joker Out
Koala Voice
MI2
MRFY

Album leta
Akustika – Big Foot Mama
Črno na belem – MI2
Finished, not perfect – Hauptman
Pa kaj te s tao je – ALO!STARI
Plata – Koala Voice
Umazane misli – Joker Out

Novinec leta
Hauptman
Jet Black Diamonds
Leopold I.
Luma
SBO

Življenjsko delo
Nagrajenec za nagrado življenjsko delo bo razkrit na podelitvi.

Foto: Tadej Majhenič