Izvedena seja Skupščine IPF, k.o.

Datum: 05. 08. 2024

Na podlagi določil Zakona o kolektivnem upravljanju avtorske in sorodnih pravic (ZKUASP) in na podlagi Statuta IPF, k.o. je bila 31. julija 2024 v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije  izvedena seja Skupščine IPF, k.o.

 

 

IPF, k.o. upravlja pravice imetnikov pravic izvajalcev na fonogramih, proizvajalcev fonogramov, od lanskega leta, ko je prejel dovoljenje s strani Urada RS za intelektualno lastnino, pa tudi pravice izvajalcev na videogramih, in filmskih producentov. Tokratna skupščina je bila zato nekoliko daljša in kompleksnejša, saj je moralo biti zagotovljeno, da je vsaka kategorija imetnikov pravic samostojno odločala o vprašanjih, ki se nanašajo na kolektivno upravljanje del te kategorije, vse kategorije imetnikov pa so skupno odločale o skupnih vprašanjih.

Predsednik nadzornega odbora Boštjan Menart je skupščini poročal o delu v minulem obdobju, v nadzorni odbor pa so bili tokrat izvoljeni tudi predstavniki novih kategorij, ki so prvič sodelovali na skupščini.

Direktor kolektivne organizacije Viljem Marjan Hribar je predstavil Letno poročilo za leto 2023 in uspešno delo organizacije ter finančni načrt za tri poslovna leta.

 

 

Člani IPF, k.o., imetniki pravic, so obravnavali in potrdili vse predlagane sklepe v dnevnem redu:

  1. Otvoritev seje skupščine
  2. Poročilo Nadzornega odbora IPF, k.o., sprejem Letnega poročila za poslovno leto 2023 in sprejem Finančnega načrta za poslovna leta 2024, 2025 in 2026
  3. Namenski skladi
  4. Imenovanje v organe upravljanja
  5. Akti IPF, k.o.

Sredstva Namenskega sklada imetnikov pravic izvajalcev na fonogramih bodo zgodaj jeseni razdeljena še neuveljavljenim izvajalcem s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji ali za kulturno umetniške, socialne in izobraževalne namene.

Zapisnik seje skupščine je v celoti na voljo na tej povezavi.

Člani so na seji skupščine sprejeli tudi Letno poročilo za poslovno leto 2023.