Predvajanja izvajalcev na radijih v prvi polovici leta 2024

Datum: 15. 07. 2024

Po izkušnjah sodeč prva polovica leta že nakazuje trende predvajanja skladb na radijskih postajah. Zato na IPF, k.o., po prejetih seznamih predvajanj naredimo raziskavo o tem ne le ob koncu leta, temveč že po 6. mesecih.

Največkrat se je letos doslej zavrtela skladba Overdrive izvajalca Ofenbach feat. Norma Jean Martine, na drugem mestu je Dua Lipa s Houdini in na tretjem Cyril s pesmijo Stumblin' In.

 

 

Najbolj nas kljub vsemu zanima, kako se predvajajo domači izvajalci in slovenske skladbe. Med prvih 100 jih je deset, a razen dveh, brez vsakršnih sprememb, kdo so.

Nina Pušlar je tudi letos najbolj predvajana, med sto ima kar tri svoje, najvišje uvrščena je Ironija, ki je hkrati tudi najvišje uvrščena domača skladba na 27. mestu. Letošnja prva sprememba je drugo mesto, ki pripada Luki Basiju in Skrito v raju na 32. mestu, njej pa sledijo Joker Out s Carpe Diem.

 

 

Med 100 najdemo še vedno železni repertoar Nejc Lombardo, sicer pa Miran Rudan Indesign, Žan Serčič ter Maraaya, nato pa še druga t.i. sprememba – Raiven in Veronika.

Če bi si lahko zaželeli, bi si gotovo še več domačih med 100 in pa predvsem večjo raznolikost izvajalcev. Morda pa le.