Sklenjen nov sporazum za določitev višine nadomestil za priobčitev javnosti fonogramov na prireditvah v organizaciji mladinskih centrov, ki imajo status organizacije v javnem interesu v mladinskem sektorju

Datum: 17. 10. 2024

Po izteku prejšnjega Skupnega sporazuma podpisan nov!

Z Zavodom Mladinska mreža MaMa, nevladno organizacijo, ki zastopa in združuje 56 mladinskih centrov za namene podpore mladim in njihovega kakovostnejšega preživljanja prostega časa ter boljšega življenja v družbi, smo podpisali nov Skupni sporazum za določitev višine nadomestil za priobčitev javnosti fonogramov na prireditvah v organizaciji mladinskih centrov.

 

 

Prejšnji sporazum, ki je bil vrsto let uspešno izvajan, se je iztekel, zato sta Mladinska mreža MaMa in IPF ponovno sedla za mizo ter dorekla način sodelovanja v prihodnjih letih.

Dodatne ugodnosti pri obračunu nadomestil

Eden od namenov Mladinske mreže MaMa je »izboljšati položaj mladih v družbi«, kot so zapisali na svoji spletni strani. Podpisani sporazum prinaša dodatne ugodnosti pri obračunu nadomestil za priobčitev javnosti fonogramov na prireditvah v organizaciji njenih članic in s tem pripomore k izpolnjevanju omenjenega namena.

Nadaljevanje uspešnega sodelovanja

Z novim sporazumom tako potrjujemo dolgoletno uspešno sodelovanje med našima organizacijama ter prispevamo h krepitvi gradnje mladinske kulture ter k ozaveščanju o pomenu avtorske in sorodnih pravic med generacijami, ki bodo jutri nosilke napredka in razvoja.

Na slikah: Viljem Marjan Hribar, direktor IPF, k.o. in Maja Hostnik, direktorica Zavoda Mladinska mreža MaMa