Digitalni danes

Datum: 13. 06. 2012

Glasba se že dalj časa nesporno obrača v digitalno smer. V Veliki Britaniji je v prvem tromesečju letošnjega leta digitalna glasba prvič prehitela prodajo fizičnih nosilcev zvoka, Samsung pa se je podal v vojno z Applovo digitalno trgovino iTunes.

Digitalna glasba prehitela fizične nosilce zvoka

Prvič v zgodovini je digitalna glasba po obsegu prodaje prehitela klasične nosilce zvoka, kot je cd plošča. Britansko združenje proizvajalcev fonogramov (BPI) je objavilo, da je znesek prodaje digitalne glasbe v prvih treh mesecih letošnjega leta znašal 55,5 % od skupaj 155,8 milijona težke prodaje. Digitalna glasba še vedno raste, medtem ko je prodaja fizičnih formatov glasbe v zadnjem letu upadla za 15 %. Prav zaradi digitalne glasbe so v Veliki Britaniji zabeležili tudi rast trga prodaje glasbe, in sicer za 2,7 %.

Samsung z »Music Hub« izziva iTunes
Vedno bolj priljubljeni in razširjeni proizvajalec mobilnih telefonov Samsung je predstavil novo spletno glasbeno trgovino Samsung Music Hub. Na voljo bo na njihovih najnovejših mobilnih telefonih Samsung Galaxy S III, zaenkrat žal samo v Nemčiji, Italiji, Veliki Britaniji, Franciji in Španiji. 19 milijonov skladb bodo uporabniki lahko predvajali preko oblaka ali jih naložili na naprave za »offline« poslušanje.

Članka sta povzeta po Aepo Artis News Bulletin