E-novice / izjava za javnost z dne 12. 4. 2012 društva SAZAS

Datum: 16. 04. 2012

Zavod IPF je prejel E-novice / Izjavo za javnost z dne 12. 4. 2012 društva SAZAS z naslovomOdziv na pisanje Zveze sindikatov vseh glasbenikov Slovenije - ZSVGS, katere smo z zanimanjem prebrali. Vendar pa smo k zapisanemu dolžni dodati informacije, za katere smo SAZAS kot kolegialno kolektivno organizacijo, ki skupaj z nami skrbi za slovenske glasbene ustvarjalce, prosili, da jih v dopolnitvi E-novic posreduje svojim članom in objavi kot popravek na svoji spletni strani.

''V Zavodu IPF obsojamo kakršno koli zavajanje in pavšalno označevanje oseb, poslovnih subjektov ali idej. Pomembno orodje v izogib temu je bogastvo informacij na naši spletni strani www.zavod-ipf.si, katero je združenje SAZAS izjemno zgledno uporabilo v svojih E-novicah. V ponos nam je, da transparentno in pregledno, s soglasjem skupščin, kjer so lahko prisotni vsi člani Zavoda IPF, sredstva iz promocijskega sklada namenjamo tudi različnim sindikatom in to na način, pri čemer noben od registriranih upravičencev ni oškodovan. Smo edina kolektivna organizacija, ki ima implementiran tako demokratičen sistem odločanja in transparenten sistem delitve ter pregleda delitve sredstev, kar dokazujejo tudi objave vseh relevantnih dokumentov na spletni strani. Tako lahko naši člani, kakor tudi vsa ostala zainteresirana javnost - torej tudi pisatelj e-novic društva SAZAS, z le nekaj kliki dostopajo do teh podatkov kadarkoli od kjerkoli.

Poudariti moramo, da je prejemnik sredstev iz promocijskega sklada Zavoda IPF pravna oseba ZSVGS in ne fizična oseba g. Dušan Zore, kot je bilo v E-novicah združenja SAZAS pomotoma zapisano. ZSVGS pa je le eden od sindikatov, za katerega so naši člani odločili, da jim bomo pomagali pri izvajanju njihove dejavnosti. Vaše cenjene člane vljudno vabimo k pregledu še ostalih podatkov o delitvi iz promocijskega sklada, ki so v celoti dostopni na www.zavod-ipf.si."

Zavod IPF