Vabljeni na prvi Slovenski teden glasbe

Datum: 14. 03. 2012

Od 21. do 25. marca  se bo na različnih lokacijah v Ljubljani (CUK Kino Šiška, Orto bar, Gala hala, K4) odvijal prvi Slovenski teden glasbe. Dnevni del bo namenjen predavanjem in delavnicam, ki jih pripravljajo predavatelji, mednarodni govorci ter številni domači strokovnjaki in poznavalci. Na STG 2012 se bodo odpirale pereče teme z glasbenega in glasbeno-organizacijskega področja, kot so avtorsko pravo za glasbenike, kjer sodeluje tudi Zavod IPF, delovanje glasbenih organizacij, založniški trendi, glasbeno novinarstvo, prodor na večje trge in pomen videospotov kot del vizualne podobe glasbe. Večerno dogajanje prinaša koncerte skupin, ki jih je mednarodna žirija izbrala med več kot 150 prijavljenimi domačimi izvajalci, med skupinami pa bo mednarodna žirija izbrala tistega, ki bo nastopil na festivalih Waves Vienna, Sziget, Terraneo in Exit.

SREDA
Program se bo pričel v sredo, 21. 3. 2012, dan pa je poimenovan Glasba skozi oči medijev. Ob 11.00 bo potekala delavnica glasbenega novinarstva, med 16.30 in 17.30 bo potekalo predavanje Si Hawkinsa (urednik novic pri The Clash) in Tima Cooperja, priznanega samostojnega angleškega novinarja. Ob 18.00 se bo tam začela tudi odprta debata na temo glasbenega novinarstva, ob 21.00 pa bodo  v Kinu Šiška nastopili MojcArt, The Tide, The Toronto Drug Bust, Torul in gosti Brains (Madžarska).

ČETRTEK
Četrtek 22. 3. 2012, bo potekal v znamenju Poti do festivalskega odra. Ob 11.00 bo potekala delavnica na temo komuniciranja z javnostmi in poti na festivalski oder, ob16.30 odprta razprava  na temo možnosti nastopa na festivalih, kjer bodo gostje Berta Andras (Sziget), Darko Flego (Exit), Luka Pavič (Terraneo), Max Zeller (Waves Vienna) inFranci Kek (Rock Otočec). Ob 18.00 bo t. i. Klubska čajanka, na kateri bosta potekala sproščen pogovor in druženje med nosilci slovenskih klubov in drugimi glasbenimi akterji, ki so neposredno ali posredno povezani s klubskim delovanjem. Ob 21.00 pa bodo  v Orto baru nastopili Barely Modern, Dandelion Children, ŠKM Banda in gosti My Buddy Moose(Hrvaška).

PETEK
Petek, 23. 2. 2012, bo v znamenju izobraževanja glasbenikov in drugih akterjev v glasbenem poslu z naslovom Glasbenik - poslovnež. Ob 11.00 bo v Kinu Šiška delavnicaKolektivne organizacije in ustanove za podporo glasbenikom, pravna izhodišča, informacije in temelji, ki jo bo vodila Barbara Švrljuga (SIGIC), gostje pa bodo pravnicaUrša Chitrakar  in predstavniki Zavoda IPF, SAZAS-a in Urada za intelektualno lastnino RS. Ob 16.30 bo predavanje na temo dobre prakse v glasbi Daniel Millerja, direktorja založbe Mute Records iz Anglije. Ob 18.00 bo prav tako v CUK Kino Šiška odprta razprava na temo posla v glasbi in rešitev znotraj tega, ob 21.00 bo v klubu K4 nastop skupin Beatmyth, Neomi, London, Hex in gostov Luise Pop (Avstrija).

SOBOTA
Sobota, 24. 3. 2012, je namenjena vsem, ki jih zanima Vizualna podoba glasbe. Ob 11.00bo v Kinu Šiška videodelavnica Kako z malo denarja posneti dober videospot, ob 18.00 bo tam tudi odprta razprava na temo glasbenega spota in celovite vizualne podobe. V festivalskem delu ob 21.00 se bodo v Gala Hali na Metelkovi predstavile skupine Dežurni Krivci, Werefox, LastDayHere, Noctiferia in gostje DreDDup (Srbija).

NEDELJA
Zaključni dan, nedelja, 25. 3. 2012, bo namenjen razglasitvi odločitev mednarodne komisije, ki bo sporočila, na katerem odru bo nastopila katera skupina (od 18.00 v Kinu Šiška), ob 19.00 pa se začne veliki sklepni koncert Slovenskega tedna glasbe v organizaciji  Rock Otočca, na katerem bodo nastopile skupine Adam (Slovenija), PassoGigante (Italija), S.A.R.S. (Srbija) in The Subways (Velika Britanija).

Podrobneje o STG 2012
Za več informacij o vstopnicah in programih obiščite spletno stran www.stg.si.