Soba z razgledom ali PIANOROOM

Datum: 02. 03. 2015

Vrhunsko odigrati klavirsko skladbo in dobiti vrhunski posnetek odigrane klavirske skladbe do nedavnega ni bilo nujno neposredno povezano. Odkar je Slovenija bogatejša za imenitno sobo z razgledom, v kateri je seveda imeniten klavir in vrhunska snemalna tehnika, lahko ta dva pojma združimo. PianoRoom je namreč prostor, ki to naredi enostavno in mogoče.

»Celo življenje prijateljujem z glasbo in z glasbeniki. Navdušujem se nad številnimi glasbenimi zvrstmi in občudujem nadarjenost, ustvarjalnost, pa tudi disciplino in garaško vztrajnost glasbenikov, da dosežejo lahkotnost in lepoto s katerima nas očarajo. Sam sem mojstrstvo in uspeh dosegel v nekem drugem poklicu, kar mi je omogočilo, da sem lahko podprl glasbeni potencial svoje hčere ali povedano iskreno, našel dovolj dober razlog, da sem zgradil PianoRoom in vanj postavil Grand Piano. Ni trajalo dolgo, da sem prišel na idejo, da bi vrata odprl še njenim glasbenim vrstnikom, nato pa vsem, ki potrebujejo dober klavirski posnetek. Snemalna izkušnja je, tako kot koncertna, zelo pomembna pri razvoju mladega pianista, praviloma pa jo je težje pridobiti. Odličen klavir, primeren prostor, vrhunski mikrofoni in tehnika se zdijo pogosto zelo 'oddaljeni' tako organizacijsko kot cenovno.«, je povedal pobudnik ideje o PianoRoomu, Mitja Petrovič.

PianoRoom je prostor, v katerem lahko glasbeniki v sproščenosti domačega ozračja ustvarijo rezultat vrhunskega studijskega okolja, je prostor za pianiste, ki želijo ustvariti odličen zvočni posnetek, prostor za komponiste in producente, pa tudi prostor za soliste, ki želijo posneti skladbo ob spremljavi klavirja. Predvsem pa je prostor s posluhom za mlade, klasične, jazzovske in avtorske pianiste. Več podatkov o tej izjemni ideji in odlični izvedbi lahko najdete na spletni strani www.pianoroom.si.