EDO: Preverite, kako lokal, kjer pijete kavo, spoštuje vaše delo

Datum: 24. 05. 2016

Ob nedavnem svetovnem dnevu intelektualne lastnine je bilo veliko govora o glasbi v digitalnem okolju. Tudi na IPF-u smo z nadzorom stopili v digitalno dobo. Naši uporabniki imajo že nekaj časa na voljo mobilno aplikacijo EDO, ki  omogoča pregled nad spoštovanjem pravic med uporabniki glasbe (npr. v gostinskih lokalih, okrepčevalnicah, barih, slaščičarnah, trgovinah, frizerskih in kozmetičnih salonih ...).

Zakaj uporabljati EDO?

Zato, ker si vaše delo zasluži plačilo. Ko se gostinski lokal odloči, da bo svojim gostom predvajal glasbo, s tem ustvarja dodano vrednost v svoji ponudbi. Verjetno se bodo gostje tam bolje počutili in tudi več zapravili. Predstavljate si, da se imajo gosti dobro zaradi vaše glasbe, praznijo denarnice, vi pa zato ne dobite ničesar. IPF je tukaj zato, da zbira nadomestila za uporabo vaših glasbenih del, in pri tem nam lahko pomagate.

Kako uporabljati EDO?

Vklopite svoj mobilni telefon in v spletnih trgovinah aplikacij poiščite EDO. Aplikacija je brezplačna in ko jo boste vklopili, boste v svoji okolici videli vse lokale, ki uporabljajo glasbo in imajo z IPF urejeno plačilo nadomestila. Če npr. lokala, kjer se nahajate, ni na seznamu, lahko z nekaj kliki IPF-u sporočite neprijavljeno uporabo glasbe in tako prispevate k spoštovanju vašega intelektualnega dela.

EDO: Samo s spoštovanjem dela in kreativnega naboja lahko dosežemo več za zaščito vaše intelektualne lastnine.

Mobilno aplikacijo brezplačno lahko prevzamete v spletnih trgovinah Google Play za Android in App Store za iOS.


Edo