Evropska anketa za pravičen internet do izvajalcev

Datum: 02. 06. 2016

V sklopu aktivnosti za zaščito pravic izvajalcev na internetu je evropska iniciativa štirih krovnih organizacij za zaščito intelektualne lastnine izvajalcev pripravila anketo. Vabimo vas, da jo izpolnite in tako pomagate oblikovati stališča za rešitev te pereče problematike.

Štiri mednarodne organizacije, ki zastopajo več kot pol milijona evropskih izvajalcev (AEPO-ARTIS, EuroFIA, FIM in IAO), so se združile in sprožile spletno kampanjo za popravo krivic do izvajalcev, poimenovano Fair internet. V sklopu aktivnosti so pripravili spletno anketo. Na voljo je v angleščini. Če boste utegnili, vas vljudno prosimo, da si vzamete 3 minute in odgovorite na nekaj preprostih vprašanj.

Anketa se nahaja TUKAJ.

Ste vedeli?

V prvi polovici leta 2015 se je v spletu pretočila več kot milijarda pesmi, filmov in televizijskih serij; številke so se v primerjavi z letom 2014 več kot podvojile. Čeprav priljubljenost in vrednost Spotify, Netflix, iTunes in drugih zakonitih storitev prenašanja vsebin na zahtevo narašča, izvajalci še vedno ne dobimo pravičnega deleža za uporabo svojih posnetih izvedb.