VABILO: Okrogla miza o upravičenosti popustov pri plačevanju nadomestil kolektivni organizaciji

Datum: 16. 06. 2016

Vabimo vas na okroglo mizo z naslovom Ekonomska analiza upravičenosti popustov oziroma razlik v višini nadomestila za istovrstnega uporabnika glede na operativne stroške kolektivne organizacije, ki bo v organizaciji Sindikata kulture in narave Slovenije – GLOSA potekala v torek, 21. junija 2016, med 12. in 13.30 uro v Maxi klub salonu (1. nadstropje Maximarketa, Trg republike 1, Ljubljana).

IPF kot kolektivna organizacija zbira nadomestila za uporabo del glasbenih izvajalcev in proizvajalcev fonogramov. Pri plačevanju nadomestil, ki so jih uporabniki glasbenih del po zakonu dolžni plačevati kolektivnim organizacijam, ta pa jih nato delijo svojim članom, prihaja tudi do posameznih sodnih sporov, kjer prihaja do različnih sodnih praks. Zato vas vabimo na okroglo mizo, na kateri bo ta tema podrobneje osvetljena.

Program

Izhodišče okrogle mize bo poglobljena študija prof. dr. Marka Hočevarja z Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani z naslovom Ekonomska analiza upravičenosti popustov oziroma razlik v višini nadomestila za istovrstnega uporabnika glede na operativne stroške kolektivne organizacije.

Predstavljeni bodo primeri dobre prakse iz tujine, za tem bo sledila okrogla miza, na kateri bodo poleg pripravljavca študije sodelovali še priznani pravni strokovnjak prof. dr. Gorazd Trpin, prvi direktor Urada RS za intelektualno lastnino v samostojni Sloveniji in kasneje stalni predstavnik Slovenije v Svetovni organizaciji za intelektualno lastnino ter pri Svetu za TRIPS v Svetovni trgovinski organizaciji dr. Bojan Pretnar in direktor Zavoda za uveljavljanje pravic izvajalcev in proizvajalcev fonogramov Slovenije Viljem Marjan Hribar.

Potrditev udeležbe

Organizator prosi, da svojo udeležbo potrdite na naslov info@glosa-skg.si, do petka, 17. junija 2016, do 12. ure.