Kipca za Največkrat predvajano skladbo in izvajalko v Nininih rokah

Datum: 31. 05. 2023

Proglasitve priznanj za Največkrat predvajano skladbo in Najbolj predvajano izvajalko v preteklem letu, ki je bila v Sodnem stolpu v Mariboru, se dobitnica Nina Pušlar žal ni mogla udeležiti.  

Direktor zavoda IPF Viljem Marjan Hribar ji je tako nova dva kipca za uspešno osvajanje slovenskih radijskih valov predal v prostorih zavoda. Obisk je bil odlična priložnost za pogovor o položaju domačih izvajalcev na področju radijskega etra v Sloveniji, o možnostih za spremembe ter še o marsičem. Nato ji je bila slovesno in z vsem spoštovanjem (kipec prejema namreč že četrto leto zapored) predana nagrada oz., kot že rečeno, kar dva kristalna kipca, za skladbo in izvajalko.

 

Foto: Matic Kremžar

"Ta priznanja nikakor niso samoumevna, ampak plod dela številnih avtorjev in drugih ljudi, ki soustvarjajo mojo zgodbo. Ob drvenju skozi obveznosti so take priložnosti lep trenutek za premor in pogled nazaj, priznanje za preteklo delo ter motivacja za prihajajoče projekte. Hvala publiki, ker nas spremljate in uživate v naši glasbi, vsem radiem in drugim medijem, ki podpirajo slovensko glasbo, avtorje in izvajalce, pa tudi Zavodu IPF, ki skrbi za promocijo našega dela ter izobraževanje uporabnikov in javnosti o avtorskih in sorodnih pravicah," je ob prevzemu priznanja povedala najbolj predvajanja slovenska glasbena izvajalka v letih 2019, 2020, 2021 in 2022 ter izvajalka in soavtorica hita 'Nina Nina Nina', ki je bil lani največkrat predvajanja slovenska skladba na radiih.

Nina je nato odhitela naprej na druženje z mediji, kjer so se ji ob spremljevalni ekipi pridružili tudi soavtorji zmagovite skladbe, Miha Gorše, Urša Vlašič in Jernej Kržič.

 

Nina v letošnjem letu pripravlja tudi mega dogodek:

NINA PUŠLAR SHOW, sobota, 16. 12. @ Arena Stožice