Poziv k pravočasni prijavi fonogramov!

Datum: 25. 01. 2024

Rok za oddajo prijav je 28. februar 2024

Spoštovani ustvarjalci, spoštovani imetniki sorodnih pravic na fonogramih!

Še eno glasbeno ustvarjalno leto je za nami. V bazi IPF smo skozi leto zabeležili veliko novih skladb, ki so bile predvajane na naših radijskih valovih širom Slovenije. Če ste tudi vi eden izmed glasbenih ustvarjalcev ali imetnikov sorodnih glasbenih pravic in svojih glasbenih del še niste prijavil na IPF, vas vabimo, da to storite čim prej.

Prijave fonogramov, ki bodo na IPF prispele do 28. februarja 2024, bomo zajeli v obdelavo in upoštevali pri redni delitvi za leto 2023. Ob redni delitvi za fonograme uporabljene v letu 2023 bomo izvedli tudi končno delitev nadomestil za fonograme uporabljene v letu 2018. Zato je zelo pomembno, da preverite ali so vsi fonogrami, ki so nastali v preteklih letih, tudi prijavljeni pri IPF.

Portal ADMISS (https://admiss.ipf.si/aplikacije/admiss/) vam omogoča tako vpogled v podatke o predvajanih fonogramih, ki na IPF še niso prijavljeni, kakor tudi e-prijavo fonogramov. V ADMISS-u, s klikom na razdelek ''Kaj se rola?'', lahko spremljate podatke o predvajanjih vaših skladb na posameznih radijih za izbrana časovna obdobja.

Težave, pripombe in predloge nam lahko sporočite na elektronski naslov: upravicenci@ipf.si. Za pomoč se na nas lahko obrnete tudi po telefonu, na številko 01 527 29 32.

Zahvaljujemo se vam za zaupanje in sodelovanje ter vam želimo vse dobro!

Vaš IPF