26. april – Svetovni dan intelektualne lastnine

Datum: 26. 04. 2012

Svetovna organizacija za zaščito intelektualne lastnine je 26. april leta 2001 določila za dan, posvečen intelektualni lastnini. Z njim že 12. leto zapored dvigujejo zavest o vlogi intelektualne lastnine ter počastijo prispevek umetnikov in inovatorjev k razvoju naše družbe.

Dan intelektualne lastnine je lahko tudi ločnica, ko se lahko zazremo v svoje preteklo delo in pogledamo načrte za prihodnost. V Zavodu IPF smo v lanskem letu naredili še več za zaščito sorodnih pravic, ki so sestavni del polja intelektualne lastnine, in v letošnjem letu vlagamo vse napore v maksimizacijo učinkovitosti zaščite, v osveščanje družbe o pomenu vaših pravic in razumevanje širšega konteksta napredka družbe. Prav ta je namreč generiral nove potrebe zaščite intelektualne lastnine in svet je danes na točki, ko piše prihodnost  ustvarjalnosti in inovativnosti.

Dovolite, da vam zato ob vseh dvomih, ki se danes porajajo, za zaščito intelektualne lastnine zaželimo ustvarjalen, kreativen in uspešen dan ter izrečemo čestitko ob svetovnem dnevu intelektualne lastnine. 

 

Boštjan Dermol,
predsednik Sveta Zavoda IPF in 
predsednik skupščine glasbenih izvajalcev

 

Boštjan Menart,
predsednik skupščine proizvajalcev fonogramov

 

Gregor Štibernik,
direktor Zavoda IPF