Pravni delavnici za glasbenike

Datum: 09. 05. 2013

SIGIC ta mesec pripravlja delavnici o pravni problematiki delovanja glasbenikov. Na delavnicah bo odvetnica Urša Chitrakar, ki pri svojem delu pogosto zastopa glasbenike, producente in založbe, pojasnila osnovne pojme iz avtorskega prava za glasbenike ter predstavila pravno dimenzijo delovanja glasbene skupine. Na obeh delavnicah je udeležencem namenjen tudi čas za konkretna vprašanja.

1. delavnica: Osnove avtorskega prava za glasbenike, četrtek, 16. 5. 2013, ob 17.00
Udeleženci delavnice bodo izvedeli, katere pravice pripadajo avtorjem, izvajalcem in drugim, ki so udeleženi v procesu nastajanja in izdajanja glasbe, in kaj se s temi pravicami varuje. Razloženi bodo temeljni pojmi avtorskega prava in nekatera ključna pravila, ki jih je dobro poznati pri sklepanju pogodb.

2. delavnica: Pravni vidik delovanja glasbene skupine, ponedeljek, 27. 5. 2013, ob 17.00
Udeleženci bodo izvedeli, kaj s pravnega vidika pomeni imeti glasbeno skupino, v kakšnem pravnem razmerju so člani skupine, zakaj je pomembno, da skupina ustrezno zavaruje svoje ime, kako člani skupine nastopajo v razmerjih do tretjih oseb in kakšne pogodbe običajno sklepajo glasbene skupine.

PRIJAVE
Zaradi omejitve mest sprejemamo prijave udeležencev na mail sigic@sigic.si vse do zapolnitve mest, zato pohitite! Udeležba bo brezplačna in možna na podlagi predhodno prejete in s strani SIGIC-a potrjene prijave.