Prijavite nove skladbe in dopolnite obstoječe podatke

Datum: 11. 01. 2013

Začetek leta je dober čas, da pregledate svoje delo v preteklem letu. Vabimo vas, da s pomočjo Admissa, kjer lahko pregledate že obstoječe prijavljene skladbe, čim prej dopolnite ali popravite podatke oziroma prijavite nove. Za to lahko uporabite tudi obrazce, ki so na voljo na naši spletni strani. Prav tako nam lahko posredujete nove podatke, naprimer tiste, namenjene izplačilom. Le pravočasna in celovita prijava skladb vam zagotavlja popolno varstvo sorodnih pravic.

Dopolnite podatke na skladbah
Glasbeni izvajalci in proizvajalci fonogramov pogosto pozabite posredovati podatke, ki so pri posamezni izvedi pomembni za celovito in pravilno obračunavanje nadomestil. Sistem Admiss vam omogoča, da pri posameznih skladbah dopolnite podatke, zato si vzemite nekaj minut in še danes preglejte svoje delo lanskega leta. Preverite, ali ste kot izvajalec ali proizvajalec fonogramov prijavljeni pri vseh skladbah, kjer ste sodelovali, in takoj prijavite svoja dela.

Prijavite skladbe
Ste proti koncu leta na radijske postaje poslali novo skladbo, pa je še niste prijavili? Zanjo že zbiramo nadomestila, zato jo čim prej s pomočjo Admissa prijavite in posredujete vse zahtevane podatke. Le tako vam bomo zanjo lahko po obračunu izplačali pripadajoča nadomestila. Ob tem lahko pregledate še sezname skladb, ki niso prijavljene. Če med njimi odkrijete takšno, kjer ste sodelovali, vas vljudno prosimo za dopolnitev podatkov ali prijavo skladbe.

Preverite osebne podatke
Ste se preselili ali zamenjali banko? Prosimo vas, da nam sporočite morebitne spremembe podatkov, ki so pomembni za izplačila (številke osebnih računov, odločbe ministrstev in DURS-a o priznanju posebnih olajšav ipd). Vaše spremembe pričakujemo na elektronskem naslovu: info@ipf.si ali po klasični pošti na naslov: Zavod IPF, Šmartinska 152, 1000 Ljubljana.

Rok za popravke: čim prej
Vljudno vas prosimo, da spremembe in nove prijave posredujete kar se da hitro, saj nam tako omogočite učinkovito organizacijo dela, sebi pa zagotovite celovito zaščito vaših sorodnih pravic. Skrajni rok za prijavo del je 31. marec.