Videospoti in pravice glasbenikov na Slovenskem tednu glasbe

Datum: 06. 02. 2013

''Video killed the radio star,'' so prepevali konec 70. prejšnjega stoletja in približno od takrat sta slika in glasba tako neločljivo povezani, da si danes uspeha na glasbenem področju brez izdatne podpore t. i. vizualnih medijev (TV, YouTube, MySpace…) ne znamo več prestavljati.

Skorajda ni glasbenika, ki ne bi bil tako ali drugače povezan z videospotom: bodisi kot izvajalec, eden od soavtorjev ali kot producent. Zato vas obveščamo, da bo v četrtek na to temo zelo zanimivo predavanje z naslovom Videospoti in pravice glasbenikov.

AIPA - kolektivna organizacija, ki združuje imetnike pravic na avdiovizualnih delih (mednje sodijo tudi t. i. kratki glasbeni filmi - videospoti), bo zato prisotna tudi v Kinu Šiška na Slovenskem tednu glasbe (STG). Za vse, ki se tako ali drugače srečujejo z videospoti, so pripravili predavanje o pravicah glasbenikov v avdiovizualnih delih, kjer vam bo pravni strokovnjaki na voljo za vprašanja o pravicah (in dolžnostih), ki nastanejo, ko nastane videospot.

Predavanje bo v četrtek, 7. februarja, 2013 ob 11h. Vaša vprašanja lahko pošljete tudi vnaprej na elektronski naslov: tajnistvo@aipa.si.

Info: Program STG 2013 bo potekal na več lokacijah v Ljubljani. Konferenčni del dogodka se bo odvijal v CUK Kino Šiška in M Hotelu. Večerni koncerti bodo v Menzi pri koritu, Orto baru in dvorani Komuna v CUK Kino Šiška. Več o STG najdete tudi na spletnem naslovuwww.stg.si .

Cena enodnevne vstopnice za vse dogodke (festivalski in konferenčni del) znaša 15 €, cena vstopnice za vse dni festival znaša 38 €.