Arhiv novic objavljenih v letu 2010
Mednarodne aktivnosti

Datum: 05. 03. 2010

Zavod IPF je s svojim delovanjem v preteklih letih postal zgled kar se organizacije poslovanja ter sodelovanja med proizvajalci fonogramov in izvajalci tiče. Prav zato so z veseljem sprejeli nalogo krovnega združenja SCAPR in organizirali več dvo- in večstranskih srečanj med srbskimi izvajalci (PI), proizvajalci fonogramov (O.F.P.S.), Uradom za intelektulano lastnino Srbije in predstavniki SCAPR-a. Na sestankih bodo prisotni tudi predstavniki Zavoda IPF in hrvaške kolektivne organizacije HUZIP. Mednarodna srečanja bodo potekala v Beogradu od 10. do 12.3.2010.
Inšpekcijski nadzor na podlagi ZVOP

Datum: 05. 03. 2010

Obveščamo vas, da je bil v sredo 3. 3. 2010 po uradni dolžnosti na podlagi prijav z dne 11. 6. 2009 in 5. 9. 2009 opravljen inšpekcijski nadzor v Zavodu IPF.

Namen ogleda državnega nadzornika za varstvo osebnih podatkov in raziskovalca pri Informacijskem pooblaščencu je bilo preverjanje zakonitosti obdelave osebnih podatkov, njihovo zavarovanje, posredovanje in evidentiranje posredovanja, izvajanje določb ZVOP o katalogu in registru zbirk osebnih podatkov ter drugih določb omenjenega zakona. Zapisnik o opravljenem nadzoru si lahko preberete tukaj.
Trenutne razmere na področju kolektivnega upravljanja avtorske pravice v okviru mednarodnih norm in pravnih okvirov v EU

Datum: 04. 03. 2010

Trenutne razmere na področju kolektivnega upravljanja avtorske pravice v okviru mednarodnih norm in pravnih okvirov v EU
Predavanje dr. Mihálya Ficsorja, predsednika Osrednje in vzhodnoevropske avtorske zveze

Slovenska unija glasbenih ustvarjalcev SUGU vabi na predavanje dr. Mihálya Ficsorja, predsednika Osrednje in vzhodnoevropske avtorske zveze, ki bo 9. marca ob 15. uri v Srebrnem salonu Grand hotela Union v Ljubljani. Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku in bo simultano prevajano v slovenski jezik.
 
Zaradi omejenih mest na predavanju je treba udeležbo prijaviti na e-naslov glasbena.unija@gmail.com do vključno sobote, 6. 3. 2010.
Delovna skupina za pregled in pripravo dopolnitev Pravilnika o delitvi nadomestil

Datum: 26. 02. 2010

Drage članice, spoštovani člani!

Obveščamo vas, da se bo delovna skupina za pregled in pripravo dopolnitev Pravilnika o delitvi nadomestil, v katero so bili imenovani Jan Plestenjak, Martin Štibernik, Jure Karas, Janez Križaj, Andrej Sraka, Patrik Greblo in Dare Petrič, ponovno sestala v ponedeljek 08. 03. 2010 ob 13. uri v prostorih Zavoda IPF.

Vabljeni vsi zainteresirani upravičenci, zaradi lažje organizacije pa vas prosimo, da svojo morebitno udeležbo predhodno po telefonu ali e-pošti  javite v tajništvu.

Tajništvo Zavoda IPF
Zavod IPF vse bolj prisoten v mednarodnih krogih

Datum: 17. 02. 2010

Januarja letos je Boštjan Dermol, predsednik skupščine izvajalcev, prijavil osnutek referataMednarodnemu združenju za študije popularne glasbe (IASPM). Pred kratkim smo dobili potrditev o umestitvi Boštjana Dermola med predavatelje letošnje mednarodne konference z naslovom Music, Law and Business, ki bo potekala v Helsinkih novembra letos. V svojem referatu Restructuring of music industry 1991-2009  se bo Boštjan Dermol dotaknil tem, kot so povezava glasbe in nacionalne ekonomije, piracije, subvencioniranja, skušal pa bo podati odgovore na vprašanja, kaj na glasbenem področju lahko sploh pričakujemo od globalizacije v državi, kot je Slovenija, kako nasploh je urejeno področje kolektivnega uveljavljanja na območju bivše Jugoslavije, izpostavil pa bo tudi prednosti t.i. joint society - skupne kolektivne organizacije izvajalcev in proizvajalcev fonogramov.

Celotno besedilo referata bo objavljeno tudi na spletnem mestu Zavoda IPF.