Arhiv novic objavljenih v letu 2010




Drage članice, spoštovani člani!

Datum: 02. 02. 2010

Obveščamo vas, da se bo delovna skupina za pregled in pripravo dopolnitev Pravilnika o delitvi nadomestil, v katero so bili imenovani Jan Plestenjak, Martin Štibernik, Jure Karas, Janez Križaj, Andrej Sraka, Patrik Greblo in Dare Petrič, ponovno sestala v ponedeljek 15. 02. 2010 ob 13. uri v prostorih Zavoda IPF.

Vabljeni vsi zainteresirani upravičenci, zaradi lažje organizacije pa vas prosimo, da svojo morebitno udeležbo predhodno po telefonu ali e-pošti  javite v tajništvu.

Tajništvo Zavoda IPF




Sestanek skupine za pregled in pripravo dopolnitev Pravilnika o delitvi nadomestil

Datum: 01. 02. 2010

Drage članice, spoštovani člani!

Obveščamo vas, da se bo delovna skupina za pregled in pripravo dopolnitev Pravilnika o delitvi nadomestil, v katero so bili imenovani Jan Plestenjak, Martin Štibernik, Jure Karas, Janez Križaj, Andrej Sraka, Patrik Greblo in Dare Petrič, ponovno sestala v ponedeljek 01. 02. 2010 ob 13. uri v prostorih Zavoda IPF.

Vabljeni vsi zainteresirani upravičenci, zaradi lažje organizacije pa vas prosimo, da svojo morebitno udeležbo predhodno po telefonu ali e-pošti  javite v tajništvu.

Tajništvo Zavoda IPF




Predavanje Glasba in avtorske pravice: Irski primer omejevanja, prof. dr. Anthonyj McCann

Datum: 28. 01. 2010

Spoštovani,

Društvo za raziskovanje popularne glasbe in Oddelek za sociologijo Filozofske fakultete v Ljubljani vas vljudno vabita na predavanje z naslovom

Glasba in avtorske pravice: Irski primer omejevanja, prof. dr. Anthonyja McCanna iz Univerze v Ulsterju (Severna Irska).

Kdaj & kje: Filozofska fakulteta, Aškerčeva 2, soba 430 (4. nadstropje), ponedeljek, 1.februarja 2010 ob 18. uri

Kratka vsebina predavanja in nekaj besed o avtorju: Irska organizacija za avtorske pravice v glasbi (The Irish Music Rights Organisation - IMRO) se je iz ene najbolj osovraženih institucij v začetku 21. stoletja prelevila v organizacijo, ki uživa tako vladno kot nevladno podporo. Predavatelj bo pojasnil družbene, kulturne in politične razloge za ta "čudežni" preobrat, poleg tega pa bo polemiziral tudi o upravičevanju nadzora nad avtorskimi in izvajalskimi pravicami.

Etnomuzikolog in socialni ekolog dr. Anthony McCann je predavatelj na Univerzi v Ulsterju na Severnem Irskem. V svojem akademsko raziskovalnem in družbeno angažiranem delu se posveča raziskavam nežnosti in sočutja, represivnosti zakonodaje o avtorskih pravicah v glasbi, dinamiki osebnega, družbenega, političnega omejevanja, koristni pedagogiki ter transformaciji konfliktov.

Več informacij na spletnih naslovih: http://www.anthonymccann.com/ in http://musicandcopyright.beyondthecommons.com/iff2003.html

Opomba: Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku.




Objavljeni odgovori na dokument Creative Content in a European Digital Single Market: Challenges for the Future

Datum: 28. 01. 2010

Pozno jeseni je Evropska komisija povabila vse zainteresirane k predložitvi mnenj k dokumentu Creative Content in a European Digital Single Market: Challenges for the Future. Pozvala je k razmisleku glede oblikovanja evropskega digitalnega enotnega trga za ustvarjalne vsebine, kot so knjige, glasba, filmi in videoigre.

Vabljeni - imetniki pravic, potrošniki in komercialni uporabniki - so lahko do 5. januarja 2010 sporočili pripombe k dokumentu, zlasti glede možnih ukrepov, opisanih v 5. poglavju.

Prispevke več kot 200 organizacij in/ali združenj na temo si lahko preberete na povezavihttp://ec.europa.eu/avpolicy/other_actions/content_online/consultation_2009/index_en.htm.




Odgovor novinarju Slovenskih novic

Datum: 15. 01. 2010

Iz redakcije Slovenskih novic smo bili 12. 1. 2010 obveščeni, da se je na njihove novinarje obrnil, citiramo: ''nezadovoljni podjetnik, ki ima trgovino in je do sedaj za radio, ki ga predvaja v njej plačeval vsak mesec dajatve SAZAS-u.'' Pritožil se je, citiramo: ''da je pred kratkim dobil grozilni dopis odvetnika Boruta Bernika Bogataja, ki mu je zagrozil, ker ne plačujejo tudi Zavodu IPF.'' Odgovor in pojasnila, poslana Slovenskim novicam, objavljamo v celoti, članek pa je objavljen tudi v današnji izdaji Slovenskih novic.