Arhiv novic objavljenih v letu 2010




Predstavniki Zavoda IPF v Beogradu

Datum: 11. 01. 2010

V torek, 12. 1. 2009, bo v Beogradu potekala mednarodna konferenca proizvajalcev fonogramov, na kateri bodo poleg predstavnikov kolektivnih organizacij iz Hrvaške, BiH, Srbije in Črne Gore sodelovali tudi predstavniki uradov za intelektualno lastnino iz navedenih držav. Veseli nas, da so med predavatelje povabili direktorja Zavoda IPF Gregorja Štibernika, ki bo imel predavanje z naslovom: Zavod IPF: collecting practice and relationship between producers and performers.

Skupaj z odvetnikom Borutom Bernikom Bogatajem bosta imela več neformalnih srečanj in sestankov, obisk pa bosta izkoristila tudi za srečanje s predstavniki O.F.P.S. in PI.




Sestanek delovne skupine za pregled in pripravo dopolnitev Pravilnika o delitvi nadomestil

Datum: 06. 01. 2010

Drage članice, spoštovani člani!

Obveščamo vas, da se bo delovna skupina za pregled in pripravo dopolnitev Pravilnika o delitvi nadomestil, v katero so bili imenovani Jan Plestenjak, Martin Štibernik, Jure Karas, Janez Križaj, Andrej Sraka, Patrik Greblo in Dare Petrič, ponovno sestala v ponedeljek 11. 01. 2010 ob 13. uri v prostorih Zavoda IPF.

Vabljeni vsi zainteresirani upravičenci, zaradi lažje organizacije pa vas prosimo, da svojo morebitno udeležbo predhodno po telefonu ali e-pošti  javite v tajništvu.

Tajništvo Zavoda IPF




Objavljamo odgovor URSIL Zoranu Predinu, predsedniku SUGU

Datum: 05. 01. 2010

Urad za intelektualno lastnino R Slovenije nam je danes v vednost poslal odgovor predsedniku SUGU, ki se pritožuje, da ne dobi želenih informacij. K odgovoru URSIL naj dodamo še, da je bil Zoran Predin 17.11.2009 vabljen na sestanek, katerega pa se ni udeležil osebno, je pa pooblastil Matjaža Zupana. Ostale vabljene je zastopal odvetnik.

Zapisnik srečanja si lahko ogledate na naši spletni strani, naj pa še posebej izpostavimo, da predstavniki Zavoda IPF odgovora na vprašanje, kaj naj bi bilo pri Zavodu IPF netransparentno in neučinkovito, kot se je očitalo v medijih in na tiskovni konferenci, ni bilo.


Odgovor URSIL Zoranu Predinu, predseniku SUGU, objavljamo v celoti.