Arhiv novic objavljenih v letu 2009




Sestanek upravičencev in predstavnikov Zavoda IPF

Datum: 17. 11. 2009

Obveščamo vas, da smo na podlagi obvestila s strani UIL o tem, da so določeni izvajalci izrazili pripombe in pomisleke na delo Zavoda IPF, imenovane povabili na sestanek. Vabljeni Jani Pavec je ob 10:00, ko naj bi se sestanek z njim pričel, po telefonu opravičil svoj izostanek. Vabilu se ni odzval Mojmir Sepe, niti ni javil izostanka. Zoran Predin in Peter Lovšin sta bila zastopana s stani pooblaščenca. Matjaž Zupan, ki je prišel dve uri prezgodaj, pa je dobil naknadno telefonsko pooblastilo s strani Zorana Predina, tako da se je udeležil sestanka ob 11h.

Zapisnik sestanka




Drage upravičenke, spoštovani upravičenci!

Datum: 04. 11. 2009

Do konca oktobra je 948 slovenskih izvajalcev in proizvajalcev fonogramov že prejelo uporabniško ime in geslo, ki ga potrebujejo za dostop do svojih detajlih obračunskih podatkov. V njih so med drugim zajeti podatki o vseh fonogramih, pri katerih so navedeni kot upravičenci in za katere smo prejeli prijave in podatke o predvajanju. Prav tako so navedeni podatki o radijskih postajah, zajetih v obračunih. In kar je morda najpomembnejše: natančno je navedeno število predvajanj, obračunana pa so bila prav vsa predvajanja - torej od enega dalje!

Prepričani smo, da omenjena nadgradnja ADMISS na področju kolektivnega uveljavljanja v zadnjih letih prav gotovo pomeni enega večjih korakov naprej k transparentnosti. Upravičencem omogoča vpogled v lastne podatke brez kakršnihkoli administrativnih ovir - kadarkoli in kjerkoli. Na to smo še posebej ponosni, saj gre, kot je nam znano, za edinstveno rešitev v EU, katero pa je z manjšimi posegi moč doprogramirati tako, da bi jo lahko uporabljale vse tiste kolektivne organizacije, ki bi hotele posodobiti svoje poslovanje in ga narediti kar se da prijaznega in dostopnega za svoje upravičence. Torej za tiste, zaradi katerih sploh smo.

Lepo vas pozdravljamo!

Oddelek za reparticijo




Srečanje skupine za pregled in pripravo sprememb Pravilnika o delitvi nadomestil

Datum: 16. 06. 2009

Spoštovani člani!

Na 11. redni seji skupščine 16. junija 2009 je bil po daljši razpravi sprejet predlog o oblikovanju delovne skupine za pregled in pripravo dopolnitev Pravilnika o delitvi nadomestil, v katero so bili imenovani Jan Plestenjak, Martin Štibernik, Jure Karas, Janez Križaj, Andrej Sraka, Patrik Greblo in Dare Petrič.

Na podlagi primerjav in obravnave različnih možnosti virov, ki so lahko osnova za delitev (t. i. airplay, tržni delež, podatki o mehaničnih pravicah…) bodo imenovani oblikovali predloge za spremembe in izboljšave Pravilnika o delitvi nadomestil.

Obveščamo vas, da imajo imenovani prvo srečanje v torek 27. oktobra 2009 ob 14. uri v prostorih Zavoda IPF, k sodelovanju pa vabimo tudi druge zainteresirane. Zaradi lažje organizacije srečanja vas prosimo, da svojo morebitno udeležbo predhodno najavite v tajništvu.







Poročilo z novinarske onference

Datum: 09. 06. 2009

Zavod IPF je v letu 2008 zbral več kot 2.5 MIO € in v petih letih uspel skoraj podeseteriti prihodke, s čimer se ne uvršča samo v evropski, temveč v svetovni vrh ... Poročilo.