2018




Bliža se obračun – upravičenci, preverite svoje podatke!

Datum: 18. 06. 2018

Na IPF, k.o. bomo v kratkem izvedli obračun zbranih nadomestil za leto 2017 in končni poračun za leto 2012 za izvajalce in proizvajalce fonogramov. Za pravilno in pravočasno izplačilo je nujno, da pregledate svoje podatke za nakazilo (podatki so dostopni v sistemu ADMISS).

V ADMISS-u prosimo preverite:

  • osebne podatke,
  • naziv banke in številko svojega računa,
  • ali imate status, preko katerega lahko izdate račun,
  • ali imate pravilno označeno rezidentstvo.

Le z osveženimi podatki bodo lahko vaša nadomestila prispela pravočasno.

Morebitne spremembe podatkov čim prej sporočite na e-naslov upravicenci@ipf.si. Za morebitne dodatne informacije smo vam na voljo na tel. št. 01 52 72 932.




VABILO: Okrogla miza Dobre zgodbe iz slovenske glasbe, Največkrat predvajana skladba na radijskih programih in podelitev nagrad ZLATA PIŠČAL

Datum: 13. 06. 2018

Spoštovani!
Akademija Zlata piščal je pripravila aktualen odsev domače glasbene ustvarjalnosti v preteklem letu, zato vas vabimo, da se nam pridružite na četrti podelitvi zlatih piščali v kategorijah skladba leta, album leta, izvajalec leta, novinec leta in za življenjsko delo.
Nagrade bodo podelili prejemniki zlatih piščali za leto 2016!

Pred podelitvijo vas vabimo na okroglo mizo Dobre zgodbe iz slovenske glasbe, na kateri bodo svoje izkušnje izkušnje iz kariere predstavili nekdanji prejemniki nagrad zlata piščal.

Pričakujemo vas v
TOREK, 19. junija 2018, od 17. ure v Austria Trend hotelu v Ljubljani.

Prijave sprejemamo TUKAJ.


Udeležba je za registrirane udeležence BREZPLAČNA, z njo vas čaka tudi brezplačna pogostitev.

Vabilo ni prenosljivo.



Program srečanja
17:00 Okrogla miza: Dobre zgodbe iz slovenske glasbe
18:15 Podelitev nagrade za največkrat predvajano skladbo na radijskih programih - IPF
19:00 Podelitev nagrad zlata piščal & tradicionalni jam session z zasedbo Krajnci in gosti.


S kolegialnimi pozdravi!

Boštjan Dermol,
društvo Zlata piščal

mag. Andrej Sraka,
društvo Zlata Piščal




Obvestilo

Datum: 04. 06. 2018

Obveščamo vas, da se na Prvo vabilo k pogajanjem za sklenitev skupnega sporazuma za ureditev pogojev uporabe in plačevanja nadomestil za uporabo fonogramov na internetu v oblikah uporabe simulcasting in webcasting (objavljeno na spletni strani IPF, k.o. dne 16.4.2018 in na spletni strani AJPES dne 16.04.2018) in na Prvo vabilo k pogajanjem za sklenitev skupnega sporazuma za ureditev pogojev uporabe in plačevanja nadomestil iz naslova javne priobčitve fonogramov (objavljeno na spletni strani IPF, k.o. dne 26.4.2018 in na spletni strani AJPES dne 26.04.2018) v rokih, določenih v navedenih objavah, ni prijavilo nobeno reprezentativno združenje uporabnikov del iz repertoarja IPF, k.o.




Prvo vabilo k pogajanjem za sklenitev skupnega sporazuma za ureditev pogojev uporabe in plačevanja nadomestil iz naslova javne priobčitve fonogramov

Datum: 26. 04. 2018

IPF, k.o., Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, v skladu s 3. odstavkom 44. člena Zakona o kolektivnem upravljanju avtorske in sorodnih pravic (ZKUASP) vabi reprezentativno združenje uporabnikov v smislu 1. odstavka 44. člena ZKUASP, k pogajanjem za sklenitev skupnega sporazuma za ureditev pogojev uporabe in plačevanja nadomestil iz naslova javne priobčitve fonogramov na področju dejavnosti gostinskih obratov (dejavnost strežbe jedi in pijač), obratovalnic, delavnic, frizerskih in kozmetičnih salonov.

Vsi zainteresirani naj svoj interes za sodelovanje na pogajanjih pisno izrazijo najpozneje v roku 21 dni po objavi tega poziva s priporočeno pošto na naslov IPF, k.o., Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana. Upoštevane bodo prijave, ki bodo oddane po pošti ali v poslovnih prostorih IPF v času uradnih ur najkasneje na zadnji dan navedenega roka.




Prvo vabilo k pogajanjem za sklenitev skupnega sporazuma za ureditev pogojev uporabe in plačevanja nadomestil za uporabo fonogramov na internetu v oblikah uporabe simulcasting in webcasting

Datum: 16. 04. 2018

IPF, k.o., Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, v skladu s 3. odstavkom 44. člena Zakona o kolektivnem upravljanju avtorske in sorodnih pravic (ZKUASP) vabi združenja uporabnikov iz 1. odstavka 44. člena ZKUASP k pogajanjem za sklenitev skupnega sporazuma za ureditev pogojev uporabe in plačevanja nadomestil za uporabo fonogramov na internetu v naslednjih oblikah uporabe:
• simulcasting – simultano nespremenjeno oddajanje obstoječega radijskega ali televizijskega programa po internetu;
• webcasting – oddajanje radijskega ali televizijskega programa izključno po internetu.

Vsi zainteresirani naj svoj interes za sodelovanje na pogajanjih pisno sporočijo najpozneje v roku 15 dni po objavi tega poziva s priporočeno pošto na naslov IPF, k.o., Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana. Upoštevali bomo tiste prijave, ki jih bomo prejeli v času uradnih ur najkasneje na zadnji dan navedenega roka.