2020
Organizacija prireditve brez napak

Datum: 05. 02. 2020

Danes bo v dvorcu Rakičan v Murski Soboti potekala konferenca Nevladnih organizacij Pomurja z naslovom Organizacija prireditev: pravno formalne obveznosti.

Pri organizaciji namreč pogosto naletijo na vprašanja in nejasnosti, zaradi katerih lahko kasneje nastanejo težave. Nanašajo se na prijavo dogodkov na policiji ali upravni enoti, na obveznosti glede uporabe glasbe in številne druge pravne podrobnosti ob prodaji izdelkov, davčnih blagajnah, fotografiranju in dovoljenjih ter navsezadnje odškodninski odgovornosti organizatorja.

Na konferenci bodo spregovorili predstavniki Policije, Upravne enote, Združenja SAZAS in Zavoda IPF.

O obveznostih glede uporabe glasbe na dogodkih bosta na konferenci govorili Ajda Kožar in Katka Kladnik z IPF k.o..
Prvo vabilo k pogajanjem za sklenitev skupnega sporazuma

Datum: 27. 01. 2020

Zadeva: Prvo vabilo k pogajanjem za sklenitev skupnega sporazuma za določitev pogojev in višine nadomestil za uporabo varovanih del iz repertoarja IPF, k.o. v nacionalnih radijskih in televizijskih programih RTV SLOVENIJA, ki so v javnem in kulturnem interesu Republike Slovenije

 

IPF, k.o., Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, na podlagi 2. in 3. odstavka 44. člena Zakona o kolektivnem upravljanju avtorske in sorodnih pravic vabi RTV SLOVENIJA k pogajanjem za sklenitev skupnega sporazuma za določitev pogojev in višine nadomestil za uporabo varovanih del iz repertoarja IPF, k.o. v nacionalnih radijskih in televizijskih programih RTV SLOVENIJA, ki so v javnem in kulturnem interesu Republike Slovenije.

RTV SLOVENIJA naj svoj interes za sodelovanje na pogajanjih pisno izrazi najpozneje v roku 15 dni po objavi tega vabila na naslov IPF, k.o., Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti info@ipf.si.
Sklenjen sporazum med Društvom KOPRIVA, k.o. in Trgovinsko zbornico Slovenije

Datum: 24. 01. 2020

Društvo KOPRIVA, k.o. in Trgovinska zbornica Slovenije sta sklenila skupni sporazum za določitev višine nadomestil za tonsko in/ali vizualno snemanje, ki se izvrši pod pogoji privatne ali druge lastne uporabe.

Spomnimo, da je bilo Društvu KOPRIVA, k.o. izdano dovoljenje za kolektivno upravljanje pravice do pravičnega nadomestila za tonsko ali vizualno snemanje, ki se izvrši pod pogoji privatne ali druge lastne uporabe in ki pripada avtorjem, izvajalcem, proizvajalcem fonogramov in filmskim producentom.

Po zakonu so zavezanci za plačilo nadomestila proizvajalci naprav za tonsko in/ali vizualno snemanje in proizvajalci praznih nosilcev zvoka in/ali slike, poleg njih pa tudi uvozniki naprav in nosilcev.

Sporazum bo začel veljati 15. dan po objavi v Uradnem listu.