2022




Pravočasno prijavite svoja dela!

Datum: 07. 02. 2022

IPF, ,k.o. bo tudi letos v začetku poletja opravil redno delitev nadomestil za javna predvajanja fonogramov v letu 2021 ter končno delitev nadomestil javnih predvajanj fonogramov v letu 2016.

Če ste po pregledu podatkov v naši bazi ali na naši spletni strani (v iskalniku) ugotovili, da še niso prijavljeni vsi posnetki na katerih ste sodelovali, bodisi kot izvajalec ali kot imetnik pravice proizvajalca, vas vabimo, da nam najpozneje do 31. 3. 2022 posredujete prijave vseh še neprijavljenih fonogramov, saj jih bomo le tako lahko zajeli v delitev iz naslova javnega predvajanja za leto 2021 kakor tudi v končno delitev za leto 2016.

V primeru, da so fonogrami na katerih ste sodelovali kot izvajalec pri nas že prijavljeni, vi pa se na IPF, k.o. še niste prijavili, lahko to storite s klikom na povezavo:

https://www.ipf.si/media/110679/pooblastilo_imetnika_pravic-fizicne_osebe_15.pdf 

ali na:

https://www.ipf.si/media/110768/pooblastilo_imetnika_pravic-pravne_osebe_15.pdf , če ste pravna oseba.

Hvala za sodelovanje in vse dobro!

Vaš IPF, k.o.




Umrl je Marko Brecelj

Datum: 04. 02. 2022

Danes zjutraj je po poročanju medijev v 71. letu starosti umrl Marko Brecelj.

Kantavtor, aktivist, do konca ustvarjalen, oster in duhovit, je klonil po težki bolezni. Bil je soustanovitelj ene bolj uspešnih skupin bivše Jugoslavije Buldožer.

Marko Brecelj je bil prejemnik mnogih nagrad, med njimi tudi Zlate piščali za življenjsko delo.

Iskreno sožalje vsem svojcem in prijateljem.




Osnutka novel s področja avtorskih in sorodnih pravic vnovič v javni obravnavi

Datum: 03. 02. 2022

V ponovno, sedaj že drugo javno obravnavo sta bila dana osnutek predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o avtorski in sorodnih pravicah ter osnutek predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o kolektivnem upravljanju avtorske in sorodnih pravic. Rok za oddajo komentarjev in dopolnitev je ta petek, 4. februarja 2022.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je v sodelovanju z Uradom Republike Slovenije za intelektualno lastnino po javni obravnavi in medresorskem usklajevanju v letu 2021 pripravilo nov osnutek predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP-I) in nov osnutek predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o kolektivnem upravljanju avtorske in sorodnih pravic (ZKUASP-A).

Zainteresirana javnost lahko posreduje predloge, komentarje in dopolnitve na osnutka predlogov sprememb in dopolnitev zakonov na elektronski naslov gp.mgrt@gov.si do 4. februarja 2022, s pripisom »Pripombe na predlog ZASP-I in ZKUASP-A«.

Prva široka javna obravnava predvidenih sprememb obeh zakonov, ki je trajala mesec dni, je bila opravljena meseca maja 2021. Na spletni strani Urada Republike Slovenije za intelektualno lastnino objavljajo predloge, pripombe, mnenja, komentarje in dopolnitve na osnutka predlogov sprememb in dopolnitev zakonov, ki so jih prejeli iz prve javne obravnave v letu 2021.

Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP-I)

Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o kolektivnem upravljanju avtorske in sorodnih pravic (ZKUASP-A)